Pannupitsapohjan perusohje |
||||
|
4-6 palaa
|
|||
1,5 dl | kädenlämpöistä vettä | Murenna hiiva
kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon sokeri, suola ja vehnäjauhot
voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi öljy. Anna pohjan nousta sillä
aikaa kun valmistat täytteen.
Voitele pyöreä metallivuoka (halkaisija 26-30 cm) öljyllä. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä taikinan päälle täytteet, ensimmäisenä tomaattikastike ja päälle muut täytteet. Paista 250°C:ssa uunin alimmalla tasolla 12-14 min. Siirrä kypsä pitsa tarjoiluvadille ja leikkaa 4 tai 6 osaan. Nauti vihreän salaatin kera. |
||
1/4 pkt | tuoretta hiivaa tai vastaava määrä kuivahiivaa | |||
1/2 tl | sokeria | |||
1/2 tl | suolaa | |||
1 1/2 dl | durum-vehnäjauhoja | |||
n. 1 1/2 dl | vehnäjauhoja | |||
1/2 dl | öljyä | |||
|