Pannupitsapohjan perusohje

4-6 palaa

 

1,5 dl kädenlämpöistä vettä Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon sokeri, suola ja vehnäjauhot voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi öljy. Anna pohjan nousta sillä aikaa kun valmistat täytteen.

Voitele pyöreä metallivuoka (halkaisija 26-30 cm) öljyllä. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä taikinan päälle täytteet, ensimmäisenä tomaattikastike ja päälle muut täytteet.

Paista 250°C:ssa uunin alimmalla tasolla 12-14 min. Siirrä kypsä pitsa tarjoiluvadille ja leikkaa 4 tai 6 osaan. Nauti vihreän salaatin kera.

1/4 pkt tuoretta hiivaa tai vastaava määrä kuivahiivaa
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl durum-vehnäjauhoja
n. 1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä