Pitsapohjan ja tomaattikastikkeen perusohje |
||||
|
12 palaa, 1 annos sisältää n. 150 kcal (pohja+kastike)
|
|||
Pohja | Sekoita suola veteen.
Vatkaa joukkoon osa vehnäjauhoista, joihin on sekoitettu hiiva. Lisää
vielä jauhoja niin, että taikina tuntuu leivottavalta, sekä öljy. Anna
taikinan kohota leivinliinan alla sen aikaa kun valmistat täytteen.
Aloita täytteen valmistus tomaattikastikkeesta. Voit tarvittaessa käyttää myös tomaattipyreetä tai jopa ketsuppia, jos on kiire. |
|||
2,5 dl | vettä (n. 42°C) | |||
1 tl | suolaa | |||
0.5 pss | kuivahiivaa | |||
n. 7 dl | vehnäjauhoja | |||
2 rkl | oliiviöljyä | |||
|
||||
Kastike | Silppua sipuli ja
kuullota se oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska, mausteet ja sokeri ja
anna kiehua noin 20 min.
Levitä pitsapohjan päälle ensin kastike ja sitten muut täytteet. |
|||
1 rkl | oliiviöljyä | |||
2 | sipulia | |||
2 prk | tomaattimurskaa | |||
mustapippuria | ||||
basilikaa | ||||
oreganoa | ||||
1/2 rkl | sokeria | |||
|
Täytevaihtoehtoja ja -suosikkeja on varmasti yhtä monta kuin tekijöitä. Katso ylävalikosta meidän perheemme suosikit (jos valikko ei näy, paina tästä). |