Hirvipaisti

 

 

2-2,5 kg luutonta hirvipaistia Valmista marinadi: pilko porkkanat, purjo ja valkosipulin kynnet. Murskaa katajanmarjat ja valkopippurit morttelissa. Sekoita tämän jälkeen marinadiainekset keskenään. Laita paisti korkeareunaiseen kulhoon ja kaada marinadi päälle. Anna marinoitua seuraavaan päivään asti.

Ota liha pois marinadista ja kuivaa se talouspaperilla. Ruskista liha pannulla. Nosta liha leikkuulaudalle ja hiero pintaan suolaa, timjamia ja murskattua valkopippuria. Peittele liha pekonisiivuilla ja nosta paistopussiin ja vuokaan. Paista uunissa 125 asteessa noin 2,5 - 3h tai käytä paistomittaria kypsyyden varmistamiseksi. Kun otat lihan uunista, laita se vielä hetkeksi folioon vetäytymään ennen leikkaamista.

Vinkki: Tarjoa paisti punajuuri-nauristornien ja kermaisen (konjakki-)pippurikastikkeen kera.

 

 

Marinadi:
1 pll (0,7 dl) valkoviiniä
0,75 dl valkoviinietikkaa
2-3 rkl katajanmarjoja
10 valkopippuria
2 porkkanaa
1 purjo
4 valkosipulinkynttä
2 tl timjamia
Paistamiseen margariinia tai voita
Pintaan
suolaa
timjamia
valkopippuria
2 pkt miedosti savustettua pekonia