Hirvipaisti |
||||
|
|
|||
2-2,5 kg | luutonta hirvipaistia | Valmista marinadi:
pilko porkkanat, purjo ja valkosipulin kynnet. Murskaa katajanmarjat ja
valkopippurit morttelissa. Sekoita tämän jälkeen marinadiainekset
keskenään. Laita paisti korkeareunaiseen kulhoon ja kaada marinadi
päälle. Anna marinoitua seuraavaan päivään asti.
Ota liha pois marinadista ja kuivaa se talouspaperilla. Ruskista liha pannulla. Nosta liha leikkuulaudalle ja hiero pintaan suolaa, timjamia ja murskattua valkopippuria. Peittele liha pekonisiivuilla ja nosta paistopussiin ja vuokaan. Paista uunissa 125 asteessa noin 2,5 - 3h tai käytä paistomittaria kypsyyden varmistamiseksi. Kun otat lihan uunista, laita se vielä hetkeksi folioon vetäytymään ennen leikkaamista. Vinkki: Tarjoa paisti punajuuri-nauristornien ja kermaisen (konjakki-)pippurikastikkeen kera.
|
||
Marinadi: | ||||
1 pll | (0,7 dl) valkoviiniä | |||
0,75 dl | valkoviinietikkaa | |||
2-3 rkl | katajanmarjoja | |||
10 | valkopippuria | |||
2 | porkkanaa | |||
1 | purjo | |||
4 | valkosipulinkynttä | |||
2 tl | timjamia | |||
Paistamiseen | margariinia tai voita | |||
Pintaan | ||||
suolaa | ||||
timjamia | ||||
valkopippuria | ||||
2 pkt | miedosti savustettua pekonia | |||
|