Lihapullat |
||||
|
|
4 annosta (24 kpl), 1 annos sisältää 253 kcal
|
|||
| 400 g | vähärasvaista naudan jauhelihaa | Sekoita veteen
sipulikeittoainekset, muna, murustetut paahtoleipäsiivut tai korppujauho
sekä pippurisekoitusta maun mukaan. Anna seisoa noin 5 min.
Lisää joukkoon jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta pieniä pullia tai pihvejä. Paista 225°C:ssä noin 15-20 min tai kunnes pullat ovat hiukan ruskistuneet. Voit varmistaa kypsyyden halkaisemalla lihapullan. Pulla ei saa olla sisältä yhtään punainen. Tarjoa lihapullat perunamuusin tai pastan sekä porkkanaraasteen kera. Vinkki: Lisää lihapullataikinaan esim. pari ruokalusikallista kurkkusalaattia tai tomaattipyrettä tuomaan tuttuun ruokaan uusia makuja.
|
||
| 1 dl | vettä | |||
| 1 pss | sipulikeittoaineksia | |||
| 1 | kananmuna | |||
| 2 siivua | paahtoleipää tai | |||
| 0.5 - 1 dl | korppujauhoja | |||
| pippurisekoitusta | ||||
|
|
||||