Lihapullat |
||||
|
4 annosta (24 kpl), 1 annos sisältää 253 kcal
|
|||
400 g | vähärasvaista naudan jauhelihaa | Sekoita veteen
sipulikeittoainekset, muna, murustetut paahtoleipäsiivut tai korppujauho
sekä pippurisekoitusta maun mukaan. Anna seisoa noin 5 min.
Lisää joukkoon jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta pieniä pullia tai pihvejä. Paista 225°C:ssä noin 15-20 min tai kunnes pullat ovat hiukan ruskistuneet. Voit varmistaa kypsyyden halkaisemalla lihapullan. Pulla ei saa olla sisältä yhtään punainen. Tarjoa lihapullat perunamuusin tai pastan sekä porkkanaraasteen kera. Vinkki: Lisää lihapullataikinaan esim. pari ruokalusikallista kurkkusalaattia tai tomaattipyrettä tuomaan tuttuun ruokaan uusia makuja.
|
||
1 dl | vettä | |||
1 pss | sipulikeittoaineksia | |||
1 | kananmuna | |||
2 siivua | paahtoleipää tai | |||
0.5 - 1 dl | korppujauhoja | |||
pippurisekoitusta | ||||
|