Lammaslihapullat ja jugurttikastike |
||||
|
|
12 lihapullaa, n. 4 annosta
|
|||
| 500 g | lampaan jauhelihaa | Sekoita kaikki
ainekset keskenään. Paista pieni koekakkunen esim. mikrossa makujen
tarkistamiseksi. Tee taikinasta lihapullia tai pihvejä. Paista 200
asteessa noin 15 min tai kunnes ovat kypsiä.
Vinkki: Tarjoa lihapullat kasvisten ja jugurttikastikeen kera. |
||
| 1 | sipuli hyvin hienonnettuna | |||
| 1 rkl | tomaattipyrettä | |||
| 40 g | saksanpähkinöitä rouhittuna | |||
| 2-3 rkl | tuoretta persiljaa silputtuna | |||
| 1.5 tl | suolaa | |||
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna | |||
| 1/2 tl | kanelijauhetta | |||
| 1 tl | jeeraa eli juustokuminaa jauhettuna (esim. morttelissa) | |||
| ripaus | cayennepippuria | |||
| 1 | muna | |||
|
|
||||
Jugurttikastike: |
||||
| 2 dl | maustamatonta paksua jugurttia (esim. turkkilaista "partajugurttia" tai kreikkalaista Totalia) | Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku. Tarjoa lammaslihapullien kera. | ||
| 1 rkl | valkoviinietikkaa | |||
| 2 rkl | chilikastiketta (esim. sweet chili saucea tai muuta) | |||
| 2 rkl | majoneesia | |||
| reilusti | silputtua persiljaa ja basilikaa | |||
| 1 | valkosipulin kynsi pilkottuna tai valkosipulijauhetta | |||
| suolaa | ||||
| mustapippuria myllystä | ||||