Lammaslihapullat ja jugurttikastike

12 lihapullaa, n. 4 annosta

 

500 g lampaan jauhelihaa Sekoita kaikki ainekset keskenään. Paista pieni koekakkunen esim. mikrossa makujen tarkistamiseksi. Tee taikinasta lihapullia tai pihvejä. Paista 200 asteessa noin 15 min tai kunnes ovat kypsiä.

Vinkki: Tarjoa lihapullat kasvisten ja jugurttikastikeen kera.

1 sipuli hyvin hienonnettuna
1 rkl tomaattipyrettä
40 g saksanpähkinöitä rouhittuna
2-3 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
1.5 tl suolaa
1 tl mustapippuria rouhittuna
1/2 tl kanelijauhetta
1 tl jeeraa eli juustokuminaa jauhettuna (esim. morttelissa)
ripaus cayennepippuria
1 muna
 

 

Jugurttikastike:

2 dl maustamatonta paksua jugurttia (esim. turkkilaista "partajugurttia" tai kreikkalaista Totalia) Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku. Tarjoa lammaslihapullien kera.
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl chilikastiketta (esim. sweet chili saucea tai muuta)
2 rkl majoneesia
reilusti silputtua persiljaa ja basilikaa
1 valkosipulin kynsi pilkottuna tai valkosipulijauhetta
suolaa
mustapippuria myllystä