Libanonilaiset kebakot

12 kebakkoa, 1 kebakko sisältää 255 kcal, josta 15 g rasvaa

 

1 kg vähärasvaista jauhelihaa Sekoita korppujauhoihin 1 dl vettä. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota sipulia pannulla öljyssä noin 3 min. Lisää valkosipuli ja kumina ja kuullota vielä 1 min.

Sekoita kulhossa tasaiseksi massaksi korppujauhot, sipulit, jauheliha, muna, sitruunan mehu sekä mausteet. Muotoile jauhelihasta 12 varrasta. Voitele vartaat kevyesti öljyllä.

Paista vartaita uunissa pellillä tai ritilän päällä 225°C:ssa 10-15 min. Kääntele välillä.

Ruoka onnistuu hyvin myös grillissä!

Tarjoa tuoreiden yrttien ja salaatin sekä jugurttipohjaisen kastikkeen kera.

1.5 dl korppujauhoja
1 rkl öljyä
1 sipuli
5 valkosipulin kynttä
2 tl juustokuminaa
1 muna
1 rkl sitruunamehua
1 tl jauhettua korianteria
5 rkl persiljasilppua
3 (1) rkl tuoretta (kuivattua) minttua
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
12 puista varrastikkua