Helppo jauhelihakeitto |
||||
|
5-6 annosta
|
|||
400 g | jauhelihaa | Kuullota sipulia
hetki paistinpannulla öljytilkassa. Lisää jauheliha ja ruskista se.
Mausta mustapippurilla ja suolalla.
Laita isoon kattilaan vesi. Kun vesi kiehuu, murenna joukkoon lihaliemi- tai yrttikuutiot. Jos laitat keittoon makaronia, tarkasta pussista keittoaika, etteivät makaronit kypsy liikaa. Lisää ensin makaronit ja hetken päästä peruna-sipulisekoitus ja keittojuurekset. Tämän jälkeen keitto saa kiehua vielä 5 min. Lisää keittoon mustapippuria suoraan myllystä sekä halutessasi esim. tuoreita yrttejä. Tarkista maku. Nauti karjalanpiirakoiden tai lämpimien voileipien kera. |
||
2 tl | öljyä | |||
1 | sipuli | |||
mustapippuria | ||||
suolaa | ||||
1.5 l | vettä | |||
2 | lihaliemi- tai yrttikuutiota | |||
400 g | peruna-sipulisekoitusta | |||
1 pussi | keittojuureksia | |||
(1 dl | makaronia) | |||
|