Suklaakakku |
||||
|
10-12 palaa
|
|||
3 | munaa | Vatkaa munat, sokeri
ja vanilijasokeri vaahdoksi. Lisää maito, jauhot ja sulatettu
margariini. Voitele ja korppujauhota pyöreä tai suorakaiteen muotoinen
kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 175°C:ssa noin 40 min.
Anna kakun jäähtyä. Halkaise se korkeussuunnassa niin, että saat kaksi pyöreää tai suorakaiteen muotoista levyä vuoasta riippuen. Kostuta alempi puolisko ensin sokerivedellä, laita päälle haarukalla muussattu banaani ja marjoja. Laita tämän päälle kakun toinen puoli ja kostuta myös se. Valmista kuorrutus: sulata margariini ja lisää siihen kaakaojauhe sekä tarvittava määrä tomusokeria. Huomaa., että kuorrutuksen tulee olla sen verran löysää, että se leviää kakun päälle kauniisti. Jos lisäsit liikaa tomusokeria, voit kokeilla varovasti lisätä teelusikallisen margariinia ja näin saada kuorrutuksesta sopivan juoksevaa. Anna kuorrutuksen jähmettyä ennen tarjoilua. Vinkki 1: Voit koristella kakun esim. strösseleillä, valkoisilla suklaalastuilla tai marsipaanikuvioilla. Lisää koristeet ennen kuin kuorrutus jähmettyy. Vinkki 2: Sokeriveden sijaan voit käyttää kostutukseen esim. marjamehua.
|
||
1 dl | sokeria | |||
2 tl | vanilijasokeria | |||
0,5 dl | maitoa | |||
2,5 dl | jauhoja | |||
2 tl | leivinjauhetta | |||
2 rkl | kaakaota | |||
50 g | leivontamargariinia sulatettuna | |||
Täyte: | ||||
2 | banaania | |||
vadelmia, mansikoita tai muita marjoja | ||||
sokerivettä | ||||
Kuorrutus: | ||||
3 rkl | sulatettua margariinia | |||
2 rkl | kaakaojauhetta | |||
tomusokeria | ||||
|