Raparperikakku |
||||
|
10 palaa, joissa jokaisessa n. 300 kcal
|
|||
Vuokaan: | Laita irtopohjaisen
kakkuvuoan pohjalle margariini pieninä nokareina, fariinisokeri sekä
inkivääri. Kuumenna vuokaa hetki 175°C uunissa, kunnes margariini ja
sokeri on sulanut. Levitä seos joka puolelle vuokaa. Lisää
raparperinpalat tasaisesti vuokaan.
Tee taikina: vaahdota margariini ja sokeri ja lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne margariini-sokeri-munamassaan. Älä enää vatkaa. Kaada taikina raparperien päälle. Paista 175°C:ssä noin puoli tuntia. Vinkki: Tarjoa kuuman kakun lisäksi hyvää vanilijajäätelöä. |
|||
30 g | margariinia | |||
0,75 dl | fariinisokeria | |||
1 tl | inkivääriä | |||
n. puoli litraa | raparperia paloina | |||
Taikina: | ||||
150 g | margariinia | |||
2 dl | sokeria | |||
2 | munaa | |||
2,5 dl | vehnäjauhoja | |||
1 tl | leivinjauhetta | |||
1 tl | inkivääriä | |||
|