Rahkapiirakka

30 annosta, 1 annos sisältää 206 kcal

 

8 dl vehnäjauhoja Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda, vaniljiasokeri ja margariini keskenään murumaiseksi seokseksi. Jaa seos kahteen osaan. Lisää toiseen osaan muna ja piimä.

Valmista väliin tuleva seos sekoittamalla rahka, sokeri, muna, vanilijasokeri ja sitruunan kuori ja mehu keskenään.

Laita leivinpaperitetulle syvälle uunipellille ensin seos, jossa on piimä, sen päälle rahkaseos ja päällimmäiseksi jauho-rasva-sokeri-muruseos.

Paista piirakkaa 200°C:ssa noin 30 min.

 

4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vanilijasokeria
250 g margariinia
Pohja:
1 muna
2 dl piimää
Väliin:
500 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 munaa
2 tl vanilijasokeria
1 sitruunan kuori ja mehu