Rahka-juustotorttu |
||||
|
|
10 palaa
|
|||
| Pohja: | Voitele irtoreunainen
vuoka margariinilla ja korppujauhota se.
Valmista pohja: vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää
muna ja vatkaa hyvin. Lisää leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos
margariini-sokeri- Levitä taikina jauhotetun käden avulla vuoan pohjalle ja reunoille. Anna vuoan seistä jääkaapissa sen aikaa kun valmistat täytteen. Sekoita tuorejuusto ja rahka. Lisää munat ja sitruunan mehu. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja sekoita ne täytteeseen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää seokseen. Ota vuoka pois jääkaapista. Lisää päälle persikan- tai aprikoosin puolikkaat tai mansikat. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Paista torttua 175°C:ssa uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna tortun jäähtyä vuoassa. Torttu on parasta seuraavana päivänä. |
|||
| 100 g | margariinia | |||
| 1 dl | sokeria | |||
| 1 | muna | |||
| 2.5 dl | vehnäjauhoja | |||
| 1 tl | leivinjauhetta | |||
| Täyte: | ||||
| 1 iso prk | säilykepersikoita tai -aprikooseja tai mansikoita | |||
| 250 g | rahkaa | |||
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa | |||
| 3 | munaa | |||
| 3 rkl | sitruunamehua | |||
| 2 rkl | ohrakasta | |||
| 1 dl | sokeria | |||
| 2 tl | vanilliinisokeria | |||
| 2 dl | vispikermaa | |||
| Vuokaan: | ||||
| 2 tl | sulatettua margariinia | |||
| korppujauhoja | ||||
|
|
||||