Rahka-juustotorttu |
||||
|
10 palaa
|
|||
Pohja: | Voitele irtoreunainen
vuoka margariinilla ja korppujauhota se.
Valmista pohja: vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää
muna ja vatkaa hyvin. Lisää leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos
margariini-sokeri- Levitä taikina jauhotetun käden avulla vuoan pohjalle ja reunoille. Anna vuoan seistä jääkaapissa sen aikaa kun valmistat täytteen. Sekoita tuorejuusto ja rahka. Lisää munat ja sitruunan mehu. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja sekoita ne täytteeseen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää seokseen. Ota vuoka pois jääkaapista. Lisää päälle persikan- tai aprikoosin puolikkaat tai mansikat. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Paista torttua 175°C:ssa uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna tortun jäähtyä vuoassa. Torttu on parasta seuraavana päivänä. |
|||
100 g | margariinia | |||
1 dl | sokeria | |||
1 | muna | |||
2.5 dl | vehnäjauhoja | |||
1 tl | leivinjauhetta | |||
Täyte: | ||||
1 iso prk | säilykepersikoita tai -aprikooseja tai mansikoita | |||
250 g | rahkaa | |||
200 g | maustamatonta tuorejuustoa | |||
3 | munaa | |||
3 rkl | sitruunamehua | |||
2 rkl | ohrakasta | |||
1 dl | sokeria | |||
2 tl | vanilliinisokeria | |||
2 dl | vispikermaa | |||
Vuokaan: | ||||
2 tl | sulatettua margariinia | |||
korppujauhoja | ||||
|