Pullat |
||||
|
36 annosta, 1 annos sisältää 140 kcal
|
|||
5 dl | maitoa | Liuota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää 8
dl vehnäjauhoja. Vatkaa muutama minuutti, jotta taikinaan tulee hyvä sitko. Lisää loput
jauhot vähitellen koko ajan alustaen. Lisää lopuksi pehmeä margariini ja jatka
alustamista, kunnes taikina irtoaa kädestä ja kulhon reunoista. Peitä taikina puhtaalla
leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä vedottomassa paikassa (esim.
mikroaaltouunissa niin, että uuni ei ole päällä tai vesihauteessa).
Leivo taikinasta pitkoja, pikkupullia tai korvapuusteja. Kohota ne pellillä hyvin peitettyinä noin kaksinkertaisiksi. Voitele ennen paistamista munalla ja ripottele pinnalle koristeeksi raesokeria, mantelilastuja tai pähkinärouhetta. Paista pikkupullia 225°C:ssa 10-15 min, pitkoja 200°C:ssa 20-25 min. Vinkki: Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä siihen pehmeää margariinia, kanelia ja sokeria. Kääri taikinalevy rullaksi ja leikkaa siitä noin parin sentin viipaleita. Laita taikinaviipale leikkauspinta ylöspäin leivosvuokaan. Anna kohota ennen paistamista.
|
||
1 tl | suolaa | |||
2 dl | sokeria | |||
1 rkl | kardemummaa | |||
12-14 dl | vehnäjauhoja | |||
50 g | tuorehiivaa tai kuivahiivaa pussin ohjeen mukaan | |||
200 g | margariinia | |||
Koristeluun: | raesokeria | |||
|