Piparipullat |
||||
|
noin 24 kpl
|
|||
0,5 l | vettä (tai maitoa) | Tee
pullataikina: lämmitä vesi tai maito noin 42-asteiseksi. Lisää
sokeri(t), suola, kardemumma, kananmunat ja omenamardeladi tai -hillo.
Sekoita hiiva noin puoleen jauhoista ja kaada joukkoon koko ajan taikinaa
vaivaten. Lisää pikkuhiljaa lisää jauhoja ja pehmeä margariini. Anna
kohota lämpimässä vedottomassa paikassa liinalla peitettynä noin
puolisen tuntia tai siihen saakka kunnes taikina on noussut noin
kaksinkertaiseksi.
Leivo taikina pyöreiksi pulliksi ja anna niiden kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 20-30 min. Kauli piparitaikina ja ota siitä muotilla paloja. Voitele pullat kananmunalla ja laita päälle pipari. Paista 225°C:ssa noin 12 min. Vinkki: Halutessasi laita vielä piparin keskelle puolikas kirsikka, pähkinä tai muu lempijouluherkkusi. |
||
2 dl | ruskeaa kidesokeria tai fariinisokeria (tai 1 dl molempia) | |||
1 tl | suolaa | |||
1,5 rkl | kardemummaa | |||
2 | kananmunaa (+ 1 muna voiteluun) | |||
1 dl | omenamarmeladia tai -hilloa | |||
2 pss | kuivahiivaa (tai kuivahiivapussin ohjeen mukaisesti) | |||
n. 12-14 dl | vehnäjauhoja | |||
150 g | pehmeää margariinia | |||
koristeeksi | piparitaikinaa | |||
|