Piparipullat

noin 24 kpl

 

0,5 l vettä (tai maitoa) Tee pullataikina: lämmitä vesi tai maito noin 42-asteiseksi. Lisää sokeri(t), suola, kardemumma, kananmunat ja omenamardeladi tai -hillo. Sekoita hiiva noin puoleen jauhoista ja kaada joukkoon koko ajan taikinaa vaivaten. Lisää pikkuhiljaa lisää jauhoja ja pehmeä margariini. Anna kohota lämpimässä vedottomassa paikassa liinalla peitettynä noin puolisen tuntia tai siihen saakka kunnes taikina on noussut noin kaksinkertaiseksi.

Leivo taikina pyöreiksi pulliksi ja anna niiden kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 20-30 min.

Kauli piparitaikina ja ota siitä muotilla paloja. Voitele pullat kananmunalla ja laita päälle pipari. Paista 225°C:ssa noin 12 min.

Vinkki: Halutessasi laita vielä piparin keskelle puolikas kirsikka, pähkinä tai muu lempijouluherkkusi.

2 dl ruskeaa kidesokeria tai fariinisokeria (tai 1 dl molempia)
1 tl suolaa
1,5 rkl kardemummaa
2 kananmunaa (+ 1 muna voiteluun)
1 dl omenamarmeladia tai -hilloa
2 pss kuivahiivaa (tai kuivahiivapussin ohjeen mukaisesti)
n. 12-14 dl vehnäjauhoja
150 g pehmeää margariinia
koristeeksi piparitaikinaa