Persikkapiirakka

6 annosta, 1 annos sisältää 240 kcal ja 1 g rasvaa

 

100 g vehnäjauhoja Sekoita jauhot, sokeri, maitojauhe ja muskotti kulhoon. Vatkaa sekaisin maito, jogurtti, valkuaiset ja vanilja. Kaada seos jauhoseoksen joukkoon ja vatkaa tasaikseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

Leikkaa persikanpuolikkaat siivuiksi ja asettele ne taikinan päälle. Ripottele persikoiden päälle sokeria sekä sitrushedelmien mehua.

Paista 200°C:ssa noin 30-40 min eli kunnes taikina on jähmettynyt ja kohonnut. Sivele valmiin piirakan reunat aprikoosi- hillolla. Tarjoile lämpimänä.

Vinkki: kokeile persikoiden tilalle kirsikoita, aprikooseja tai omenoita.

100 g fariinisokeria
3 rkl rasvatonta maitojauhetta
ripaus muskottipähkinää
3 dl rasvatonta maitoa
6 rkl vähärasvaista jogurttia
4 kananmunan valkuaista
2 tl vanilijasokeria
Päälle:
625 g persikanpuolikkaita
2 rkl sokeria
2 rkl appelsiinimehua
1 tl sitruunamehua
1 rkl aprikoosihilloa
Vuoan
voiteluun: sulatettua margariinia
korppujauhoja