Omenapiirakka |
||||
|
30 annosta, 1 annos sisältää 110 kcal
|
|||
Pohja: | Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mausteet ja vatkaa joukkoon jauhot.
Lisää lopuksi öljy. Taikina on löysähköä.
Peitä pelti leivinpaperilla. Levitä taikinalastalla leivinpaperille ja nosta pelti lämpimään paikkaan. Valmista rahkaseos. Sekoita maitorahkaan sokerit ja munat. Poista omenista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi suikaleiksi. Sekoita muruseos rasvasta, sokerista ja jauhetusta mantelista. Levitä kohonneelle pohjalevylle rahkaseos, sen päälle limittäin omenasuikaleet ja ripottele pinnalle muruseos. Paista piirakka 200 C:ssä noin 30 min. Leikkaa piirakka 30 osaan. |
|||
2.5 dl | rasvatonta maitoa | |||
25 g | hiivaa | |||
2 tl | kardemummaa | |||
0.5 dl | sokeria | |||
0.5 tl | suolaa | |||
5.5 dl | hiivaleipävehnäjauhoja | |||
0.5 dl | ruokaöljyä | |||
Rahkaseos: | ||||
250 g | maitorahkaa | |||
0.5 dl | sokeria | |||
2 | munaa | |||
1 tl | vanilijasokeria | |||
500 g | omenoita | |||
Muruseos: | ||||
2 rkl | margariinia | |||
0.5 dl | sokeria | |||
1 dl | jauhettua mantelia | |||