Uskomattoman omenainen piirakka |
||||
|
|
|||
Taikina: | Valmista taikina:
sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja öljy. Älä vaivaa
liikaa, ettei taikinasta tule sitkeää. Taikina on hyvää silloin, kun
se irtoaa kulhon reunoista.
Jaa taikina kahtia. Tee vähän isommasta osasta pohja. Painele se voideltuun ja korppujauhotettuun piirasvuokaan (halkaisija noin 26 cm) reunoja myöten. Tee pienemmästä taikinapalasta pyöreä, noin vuoan kokoinen kansi piirakalle. Valmista täyte. Kuori ja pilko omenat pieniksi paloiksi. Laita palat kulhoon. Lisää muut täytteen aineet ja sekoita hyvin. Kaada täyte piirakkapohjan päälle vuokaan ja tasoita. Tässä vaiheessa voit vielä korjata ja tukea omenapaloilla piirakan reunoja, mikäli ne tuntuvat valuvan pohjaa kohti. Kumoa kansi täytteen päälle varovasti. Taittele kansi reunoista pohjaan kiinni. Tee kanteen muutama viilto. Paista piirakka 200°C:ssa noin 45 min. Nauti kuumana kylmän vanilijajäätelön kera. Maistuu tosin myös kylmänä! |
|||
3 dl | vehnäjauhoja | |||
1 tl | suolaa | |||
0,5 dl | sokeria | |||
0,5 dl | öljyä | |||
1,5 dl | vettä | |||
Täyte: | ||||
6-7 | omenaa | |||
1 dl | sokeria | |||
2 rkl | vehnäjauhoja | |||
1 rkl | kanelia | |||
0,5 tl | suolaa | |||
0,5 tl | muskottipähkinää | |||
1 tl | inkivääriä | |||
1 rkl | sitruunamehua | |||
|