Omena-perunakakku |
||||
|
|
|||
100 g | leivontamargariinia | Vaahdota pehmeä
margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita
kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen omenahillon
ja nesteen kanssa. Voitele ja korppujauhota reilun litran vetoinen vuoka.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua 175 °C:ssa noin 40
min.
Kakku on ihanan mehevä ja kostea sisältä. |
||
1,5 dl | sokeria | |||
2 | munaa | |||
3/4 dl | perunasosejauhetta (esim. Mummon muusi) | |||
2 dl | vehnäjauhoja | |||
2 tl | leivinjauhetta | |||
1 dl | manteli- tai pähkinörouhetta | |||
4 reilua rkl | omenahilloa | |||
1 dl | kevytkermaa tai maitoa (tai esim. kauraruokakermaa) | |||
|