Kahvikakku |
||||||||||||||
|
n. 20 palaa
|
|||||||||||||
250 g | margariinia | Vatkaa pehmeä
margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vanilliinisokeri ja lisää
margariini-sokeri-munavaahdon joukkoon. Sekoita taikinaa vain sen verran,
että aineet tasoittuvat.
Voitele suurehko kakkuvuoka sulatetulla margariinilla ja vuoraa vuoka korppujauhoilla tai mannaryyneillä. Paista 175°C:ssa 50-60 min. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla: kun tikkuun ei tartu mitään, kakku on kypsä. Vinkki: Vaihtelua kakkuun saat, kun lisäät jauhojen joukkoon jotain seuraavista
|
||||||||||||
2 dl | sokeria | |||||||||||||
4 | munaa | |||||||||||||
4,5 dl | vehnäjauhoja | |||||||||||||
2 tl | leivinjauhetta | |||||||||||||
2 tl | vanilliinisokeria | |||||||||||||
Vuokaan: | ||||||||||||||
1-2 rkl | sulatettua margariinia | |||||||||||||
korppujauhoja tai mannaryynejä | ||||||||||||||
|