Kahvikakku

n. 20 palaa

 

250 g margariinia Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vanilliinisokeri ja lisää margariini-sokeri-munavaahdon joukkoon. Sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat.

Voitele suurehko kakkuvuoka sulatetulla margariinilla ja vuoraa vuoka korppujauhoilla tai mannaryyneillä.

Paista 175°C:ssa 50-60 min. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla: kun tikkuun ei tartu mitään, kakku on kypsä.

Vinkki: Vaihtelua kakkuun saat, kun lisäät jauhojen joukkoon jotain seuraavista

2 tl piparkakkujauhetta tai
3 tl kanelia tai
2 tl inkivääriä, 1 tl neilikkaa, 2 tl kardemummaa ja 2 tl kanelia tai
2 rkl kaakaojauhetta tai
sitruunan raastettu kuori ja vaahdon joukkoon 2 rkl sitruunamehua
2 dl sokeria
4 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
Vuokaan:
1-2 rkl sulatettua margariinia
korppujauhoja tai mannaryynejä