Sienilasagne |
||||
|
4-6 annosta
|
|||
n. 10 kpl | lasagnelevyjä | Keitä yrttiliemi
yrttikuutioista ja 3 dl:stä vettä. Hienonna ja kuullota sipuli ja
valkosipuli voissa. Lisää sienet ja vehnäjauho ja paista, kunnes
sienien rakenne alkaa rikkoutua. Lisää yrttiliemi ja ruokakerma ja
hauduta paksuhkoksi muhennokseksi. Mausta basilikalla, rakuunalla,
suolalla ja pippurilla. Lisää puolet juustoraasteesta sekä sherry
muhennoksen sekaan.
Kokoa lasagne kerroksittain voideltuun vuokaan ja ripottele päällimmäisen lasagnelevyn päälle loput juustoraasteesta. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna vetäytyä 5 min ennen tarjoilua.
|
||
500 g | metsäsieniä, esim. suppilovahveroita, kantarelleja tai siitakesieniä | |||
1-2 | salottisipulia | |||
1 | valkosipulin kynsi | |||
2 tl | kuivattua basilikaa | |||
1 tl | kuivattua rakuunaa | |||
3 rkl | voita | |||
1 rkl | vehnäjauhoja | |||
suolaa | ||||
rouhittua mustapippuria | ||||
3 dl | yrttilientä, esim. Yrttikimppu-kuutioista tehtynä | |||
3 dl | ruokakermaa | |||
150 g | Mustaleima Emmentalia raasteena | |||
loraus | kuivaa sherryä | |||
|