Sienilasagne

4-6 annosta

 

n. 10 kpl lasagnelevyjä Keitä yrttiliemi yrttikuutioista ja 3 dl:stä vettä. Hienonna ja kuullota sipuli ja valkosipuli voissa. Lisää sienet ja vehnäjauho ja paista, kunnes sienien rakenne alkaa rikkoutua. Lisää yrttiliemi ja ruokakerma ja hauduta paksuhkoksi muhennokseksi. Mausta basilikalla, rakuunalla, suolalla ja pippurilla. Lisää puolet juustoraasteesta sekä sherry muhennoksen sekaan.

Kokoa lasagne kerroksittain voideltuun vuokaan ja ripottele päällimmäisen lasagnelevyn päälle loput juustoraasteesta. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna vetäytyä 5 min ennen tarjoilua.

 

500 g metsäsieniä, esim. suppilovahveroita, kantarelleja tai siitakesieniä
1-2 salottisipulia
1 valkosipulin kynsi
2 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua rakuunaa
3 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
suolaa
rouhittua mustapippuria
3 dl yrttilientä, esim. Yrttikimppu-kuutioista tehtynä
3 dl ruokakermaa
150 g Mustaleima Emmentalia raasteena
loraus kuivaa sherryä