Sienikeitto |
||||
|
4 annosta
|
|||
1 litra | tuoreita kantarelleja tai muita sieniä tai | Mikäli käytät
kuivattuja sieniä, liota niitä pakkauksen ohjeen mukaisesti ennen
käyttöä.
Paista sienet ja sipulit voissa pannulla noin 10 min ajan. Lisää joukkoon jauhot ja anna ruskistua 1-2 minuuttia. Lisää joukkoon 2 dl vettä ja sekoita niin, että jauhoista ei jää paakkuja. Lisää tämän jälkeen loppu vesi ja kanaliemikuutiot. Keitä 20 min. Lisää tämän jälkeen vielä ranskankerma, tomaattipyre, sherryä ja mustapippuria myllystä. Koristele halutessasi keiton pinta ruohosipulisilpulla. Tarjoa keiton kanssa esim. valkosipulipatonkia tai jotain muuta hyvää leipää. |
||
1 dl | kuivattuja sieniä | |||
2 | salottisipulia pieninä kuutioina | |||
2 rkl | voita tai margariinia | |||
3 rkl | vehnäjauhoja | |||
1,2 l | vettä | |||
2 | kana- tai kasvisliemikuutiota | |||
2 dl | ranskankermaa | |||
1 rkl | tomaattipyreetä | |||
mustapippuria | ||||
loraus | sherryä, madeiraa tms. | |||
(ruohosipulisilppua) | ||||
|