Perunamunakoisomusaka

4 annosta, joista jokaisessa noin 330 kcal

 

1 pieni munakoiso Pese ja viipaloi munakoiso. Levitä viipaleet leikkuulaudalle ja ripottele suolaa päälle. Anna munakoisojen itkettyä noin 10 minuuttia ja huuhtele suola pois.

Pehmennä sipulisilppua ja viipaloituja herkkusieniä pannulla öljytilkassa. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi. Anna kiehua ilman kantta 5 minuuttia.

Kuori ja viipaloi perunat. Lusikoi puolet tomaattikastikkeesta uunivuokaan. Levitä munakoisoviipaleet päälle. Lusikoi loput kastikkeesta vuokaan ja levitä perunaviipaleet päälle.

Vatkaa muna, tuorejuusto ja jogurtti keskenään. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Kaada perunoiden päälle. Ripottele juusto pinnalle.

Paista uunissa 200°C:ssä noin 45 minuuttia.

 

karkeaa suolaa
1 sipuli
250 g herkkusieniä
1 rkl oliiviöljyä
400 g tomaattimurskaa
2 dl kasvislientä
perunaa
2 munaa
120 g 3% maustamatonta tuorejuustoa
2 dl maustamatonta jugurttia
50 g juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
kuivattuja yrttejä