Metsäsienirisotto |
||||
|
4 reilua annosta
|
|||
1.2 l | kanalientä | Valmista kanaliemi
liemikuutiosta, fondista tai pitkän kaavan mukaan. Silppua sipuli ja
sienet pieniksi palasiksi. Paista niitä pannulla oliiviöljyssä 2-3 min.
Lisää pannuun riisit ja paista niitä, kunnes riisin päät muuttuvat
läpikuultaviksi.
Lisää pari desilitraa kanalientä pannuun. Anna sen imeytyä riisi-sipuli-sieniseokseen. Lisää tämän jälkeen lientä pari desilitraa lisää. Tämän jälkeen mausta risotto sahramilla, mustapippurilla ja suolalla. Lisää kanalientä pienissä erissä, kunnes riisiseos on kiehunut 15-20 min. Lisää lopuksi parmesaaniraaste. Tarjoile hyvän leivän ja parmesaaniraasteen kera. Vinkki! Voit lisätä risottoon valkoviiniä, jos haluat. Vinkki! Voit käyttää risottoon myös kuivattuja sieniä. Anna tällöin niiden turvota vedessä tunnin verran tai pussin ohjeen mukaisest.
|
||
1-2 rkl | oliiviöljyä | |||
1 | sipuli | |||
400 g | kanttarelleja, osterivinokkaita tai muita sieniä | |||
500 g | arborioriisiä | |||
1/2 tl | sahramia | |||
mustapippuria | ||||
suolaa | ||||
40 g | parmesaania | |||
(valkoviiniä) | ||||
|