Pitsapohjan ja tomaattikastikkeen perusohje

12 palaa, 1 annos sisältää n. 150 kcal (pohja+kastike)

 

Pohja Sekoita suola veteen. Vatkaa joukkoon osa vehnäjauhoista, joihin on sekoitettu hiiva. Lisää vielä jauhoja niin, että taikina tuntuu leivottavalta, sekä öljy. Anna taikinan kohota leivinliinan alla sen aikaa kun valmistat täytteen.

Aloita täytteen valmistus tomaattikastikkeesta. Voit tarvittaessa käyttää myös tomaattipyreetä tai jopa ketsuppia, jos on kiire.

2,5 dl vettä (n. 42°C)
1 tl suolaa
0.5 pss kuivahiivaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
 

 

 

 

Kastike Silppua sipuli ja kuullota se oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska, mausteet ja sokeri ja anna kiehua noin 20 min.

Levitä pitsapohjan päälle ensin kastike ja sitten muut täytteet.

1 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
2 prk tomaattimurskaa
mustapippuria
basilikaa
oreganoa
1/2 rkl sokeria
 

 

 

 

 

 

Täytevaihtoehtoja ja -suosikkeja on varmasti yhtä monta kuin tekijöitä. Katso ylävalikosta meidän perheemme suosikit (jos valikko ei näy, paina tästä).