Seesamilammasta

4 annosta

 

500 g karitsan tai lampaan paistia leikattuna 2-3 cm paksuiksi suikaleiksi Tee marinaadi: sekoita kaikki marinaadin ainekset keskenään. Laita lihat joukkoon ja anna marinoita jääkaapissa noin 2-3 tuntia.

Tee kastike: sekoita kaikki kastikeainekset keskenään. Anna vetäytyä jääkaapissa 2-3 tuntia.

Ota lihat jääkaapista. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois. Paista wokkipannussa tai grillissä parilan päällä. Tarjoile riisin, lempikasvistesi (esim. Finwokkivihannekset) ja kastikkeen kera.

 

 
Marinaadi:
4 rkl soijaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl seesamiöljyä
2 rkl hunajaa
1 rkl seesaminsiemeniä
2 murskattua valkosipulinkynttä
 
Kastike:
1 dl maustamatonta jugurttia
1 dl tomaattipohjaista chilikastiketta
1 murskattu valkosipulinkynsi