Lihavartaat

10 varrasta

 

400 g naudan ulkofileetä Kuutioi lihat isohkoiksi kuutioiksi. Sekoita marinadit ja laita lihat marinoitumaan jääkaappiin kelmun alle vähintään 4 tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään asti.

Anna varrastikkujen liota puolisen tuntia. Laita varrastikkuun vuoron perään nautaa, porsasta ja broileria. Grillaa vartaat niin, että käännät varrasta aina neljäsosakierroksen verran kerrallaan.

Voit halutessasi lisätä vartaisiin kasviksia (esim. parsakaalta, tomaattia, sipulia, maissia, kesäkurpitsaa ja paprikaa) ja sieniä.

Tarjoa vartaat raikkaan salaatin ja hyvän leivän ja täyteläisen punaviinin kera.

400 g porsaan ulkofileetä
400 g broilerin rintafileetä
 
Marinadi naudalle:
3 rkl rypsiöljyä
1 rkl soijaa
1 tl chiliä
ripaus mustapippuria
 
Marinadi porsaalle
3 rkl rypsiöljyä
1 rkl soijaa
1 tl currya
1 tl inkivääriä
ripaus mustapippuria
 
Marinadi broilerille
1 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl tandooritahnaa
 
Lisäksi puisia varrastikkuja