Lihapullat

4 annosta (24 kpl), 1 annos sisältää 253 kcal

 

400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa Sekoita veteen sipulikeittoainekset, muna, murustetut paahtoleipäsiivut tai korppujauho sekä pippurisekoitusta maun mukaan. Anna seisoa noin 5 min.

Lisää joukkoon jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta pieniä pullia tai pihvejä. Paista 225°C:ssä noin 15-20 min tai kunnes pullat ovat hiukan ruskistuneet. Voit varmistaa kypsyyden halkaisemalla lihapullan. Pulla ei saa olla sisältä yhtään punainen.

Tarjoa lihapullat perunamuusin tai pastan sekä porkkanaraasteen kera.

Vinkki: Lisää lihapullataikinaan esim. pari ruokalusikallista kurkkusalaattia tai tomaattipyrettä tuomaan tuttuun ruokaan uusia makuja.

 

1 dl vettä
1 pss sipulikeittoaineksia
1 kananmuna
2 siivua paahtoleipää tai
0.5 - 1 dl korppujauhoja
pippurisekoitusta