Kaalikääryleet

20-25 kpl

 

1 iso keräkaali (pyöreä, tarkista, että mahtuu isoimpaan kattilaan) Kuumenna isossa kattilassa vettä ja mausta se kevyesti suolalla. Koverra kaalista kanta. Upota kaali kiehuvaan veteen ja irrota siitä lehtiä sitä mukaan kun ne kypsyvät. Valuta kypsät lehdet esim. lävikössä. Ohenna paksut lehtiruodit.

Keitä ohraryynit tilkassa kaalin keitinlientä. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne voissa. Murenna feta.

Sekoita muut ainekset jauhelihan joukkoon. Lisää kermaa ja kaalin keitinlientä sen verran, että seos on vielä tanakkaa. Ota pieni pala taikinaa, paista ja varmista, että maut ovat kohdallaan.

Ota ruokalusikallinen täytettä, laita se kaalin lehdelle ja kääri paketiksi. Laita kääryleet tiiviisti voideltuun vuokaan saumapuoli alaspäin. Valuta pinnalle siirappia.

Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Käännä kääryleet puolessa välissä.

600 g lammasjauhelihaa
1 dl ohraryynejä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
nokare voita
100 g fetajuustoa
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
2 rkl tuoretta meiramia tai
2 tl kuivattua
1 dl kermaa, mieluiten rasvaista
kaalin keitinlientä
Pinnalle: siirappia