Helppo jauhelihakeitto

5-6 annosta

 

400 g jauhelihaa Kuullota sipulia hetki paistinpannulla öljytilkassa. Lisää jauheliha ja ruskista se. Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Laita isoon kattilaan vesi. Kun vesi kiehuu, murenna joukkoon lihaliemi- tai yrttikuutiot. Jos laitat keittoon makaronia, tarkasta pussista keittoaika, etteivät makaronit kypsy liikaa. Lisää ensin makaronit ja hetken päästä peruna-sipulisekoitus ja keittojuurekset. Tämän jälkeen keitto saa kiehua vielä 5 min.

Lisää keittoon mustapippuria suoraan myllystä sekä halutessasi esim. tuoreita yrttejä. Tarkista maku.

Nauti karjalanpiirakoiden tai lämpimien voileipien kera.

2 tl öljyä
1 sipuli
mustapippuria
suolaa
1.5 l vettä
2 lihaliemi- tai yrttikuutiota
400 g peruna-sipulisekoitusta
1 pussi keittojuureksia
(1 dl makaronia)