Suklaa-vadelmatorttu

8 annosta, 1 annos sisältää 214 kcal ja 1 g rasvaa

 

165 g vehnäjauhoja Sekoita jauhot, leivinjauhe, sokeri, kaakao ja suola kulhossa.

Sekoita tuorejuusto, maito, vanilja ja vesi ja kaada kulhoon. Hämmennä varovasti niin, että ainekset sekoittuvat.

Levitä n. 23 cm läpi- mittaiseen irtopohja- vuokaan. Sekoita keskenään vadelmat, sokeri ja appelsiininkuori. Kaada tasaiseksi kerrokseksi vuokaan.

Paista 180 asteessa 30-35 min. Vadelmainen keskusta voi olla kostea, mutta se jähmettyy tortun jäähtyessä. Peitä tuore- kelmulla ja jäähdytä. Koristele ennen tarjoilua.

1 tl leivinjauhetta
180 g sokeria
30 g tummaa kaakaojauhetta
ripaus suolaa
180 g vähärasvaista tuorejuustoa
1/2 dl rasvatonta maitoa
1 tl vanilijasokeria
1 1/4 dl vettä
625 g vadelmia
2 rkl sokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
Koristelu:
muutamia vadelmia
suklaalastuja