Suklaakakku

10-12 palaa

 

3 munaa Vatkaa munat, sokeri ja vanilijasokeri vaahdoksi. Lisää maito, jauhot ja sulatettu margariini. Voitele ja korppujauhota pyöreä tai suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 175°C:ssa noin 40 min.

Anna kakun jäähtyä. Halkaise se korkeussuunnassa niin, että saat kaksi pyöreää tai suorakaiteen muotoista levyä vuoasta riippuen. Kostuta alempi puolisko ensin sokerivedellä, laita päälle haarukalla muussattu banaani ja marjoja. Laita tämän päälle kakun toinen puoli ja kostuta myös se.

Valmista kuorrutus: sulata margariini ja lisää siihen kaakaojauhe sekä tarvittava määrä tomusokeria. Huomaa., että kuorrutuksen tulee olla sen verran löysää, että se leviää kakun päälle kauniisti. Jos lisäsit liikaa tomusokeria, voit kokeilla varovasti lisätä teelusikallisen margariinia ja näin saada kuorrutuksesta sopivan juoksevaa.

Anna kuorrutuksen jähmettyä ennen tarjoilua.

Vinkki 1: Voit koristella kakun esim. strösseleillä, valkoisilla suklaalastuilla tai marsipaanikuvioilla. Lisää koristeet ennen kuin kuorrutus jähmettyy.

Vinkki 2: Sokeriveden sijaan voit käyttää kostutukseen esim. marjamehua.

 

1 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
0,5 dl maitoa
2,5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaota
50 g leivontamargariinia sulatettuna
Täyte:
2 banaania
vadelmia, mansikoita tai muita marjoja
sokerivettä
Kuorrutus:
3 rkl sulatettua margariinia
2 rkl kaakaojauhetta
tomusokeria