Raparperikakku

10 palaa, joissa jokaisessa n. 300 kcal

 

Vuokaan: Laita irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle margariini pieninä nokareina, fariinisokeri sekä inkivääri. Kuumenna vuokaa hetki 175°C uunissa, kunnes margariini ja sokeri on sulanut. Levitä seos joka puolelle vuokaa. Lisää raparperinpalat tasaisesti vuokaan.

Tee taikina: vaahdota margariini ja sokeri ja lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne margariini-sokeri-munamassaan. Älä enää vatkaa. Kaada taikina raparperien päälle. Paista 175°C:ssä noin puoli tuntia.

Vinkki: Tarjoa kuuman kakun lisäksi hyvää vanilijajäätelöä.

30 g margariinia
0,75 dl fariinisokeria
1 tl inkivääriä
n. puoli litraa raparperia paloina
Taikina:
150 g margariinia
2 dl sokeria
munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl inkivääriä