Rahka-juustotorttu

10 palaa

 

Pohja: Voitele irtoreunainen vuoka margariinilla ja korppujauhota se.

Valmista pohja: vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa hyvin. Lisää leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos margariini-sokeri-
munavaahtoon.

Levitä taikina jauhotetun käden avulla vuoan pohjalle ja reunoille. Anna vuoan seistä jääkaapissa sen aikaa kun valmistat täytteen.

Sekoita tuorejuusto ja rahka. Lisää munat ja sitruunan mehu. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja sekoita ne täytteeseen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää seokseen.

Ota vuoka pois jääkaapista. Lisää päälle persikan- tai aprikoosin puolikkaat tai mansikat. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta.

Paista torttua 175°C:ssa uunin alimmalla tasolla 50-60 min.

Anna tortun jäähtyä vuoassa. Torttu on parasta seuraavana päivänä.

100 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 iso prk säilykepersikoita tai -aprikooseja tai mansikoita
250 g rahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 munaa
3 rkl sitruunamehua
2 rkl ohrakasta
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 dl vispikermaa
Vuokaan:
2 tl sulatettua margariinia
korppujauhoja