Sienikeitto

4 annosta

 

1 litra tuoreita kantarelleja tai muita sieniä tai Mikäli käytät kuivattuja sieniä, liota niitä pakkauksen ohjeen mukaisesti ennen käyttöä.

Paista sienet ja sipulit voissa pannulla noin 10 min ajan. Lisää joukkoon jauhot ja anna ruskistua 1-2 minuuttia. Lisää joukkoon 2 dl vettä ja sekoita niin, että jauhoista ei jää paakkuja. Lisää tämän jälkeen loppu vesi ja kanaliemikuutiot. Keitä 20 min.

Lisää tämän jälkeen vielä ranskankerma, tomaattipyre, sherryä ja mustapippuria myllystä. Koristele halutessasi keiton pinta ruohosipulisilpulla.

Tarjoa keiton kanssa esim. valkosipulipatonkia tai jotain muuta hyvää leipää.

1 dl kuivattuja sieniä
2 salottisipulia pieninä kuutioina
2 rkl voita tai margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
1,2 l vettä
2 kana- tai kasvisliemikuutiota
2 dl ranskankermaa
1 rkl tomaattipyreetä
mustapippuria
loraus sherryä, madeiraa tms.
(ruohosipulisilppua)